Yemek Tarifleri

MALZEMELER:

-Yarım litre 90 derecelik alkol

-5 portakal veya 6- 7 mandalina

-2,5 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

1- Meyve yıkanır. Dört parçaya bölünüp kavanoza yerleştirilir.

2- Üzerine alkol konup kapak kapatılır. 15 gün açmadan bekletilir.

3- Meyveler alkolden sıkılmadan alınır. (Bulanık olmaması için.)

4- Şekerli su kaynatılıp şurup yapılır. Soğuyunca meyveli alkole katılır.

5- Tülbentten süzülüp şişelere boşaltılır.

Not:

1) Muz, çilek, vişne likörleri de aynı yapılır. Meyveler
alkolde bekletilirken istenirse 1- 2 tane çubuk tarçın da konabilir.

2) Alkolden alınan meyveler sıkılarak elde edilen meyveli alkol, tatlı ve pastalarda kullanılabilir.

KISA BİLGİ:

Alkol karaciğeri çok yorduğu için vücudun direncini azaltır. Akolün grip gibi soğuktan ileri gelen rahatsızlıkları önleyici bir özelliği de yoktur.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: