Yemek Tarifleri

KIZILCIK ŞURUBU

(Vişne, Çilek, Nar, Böğürtlen, Koruk, Portakal)

yazlık-kışlık

MALZEMELER:

-1 kg. kızılcık

-1 kg. şeker

-2 limon

YAPILIŞI:

1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.

2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.

3- Ilıyınca kavanozlara konur.

4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.

Not:

1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.

2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: