Yemek Tarifleri

YAĞLI SİMİT

MALZEMELER:

-4,5 su bardağı un

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-1 tatlı kaşığı şeker

-Bir kahve fincanı süt

-3 yumurta (1 tanesi üzeri için)

-Susam, çörekotu

-3 kahve kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur.

2- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.

3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.

4- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: