Yemek Tarifleri

MALZEMELER:

-4 yumurta

-1 su bardağının 3/4’ü zeytinyağ (zeytinyağ, yarıdan çok)

-Yarım bardak yoğurt

-1 su bardağı zeytin (çekirdeği çıkmış ve doğranmış)

-3 su bardağı un

-1 kahve kaşığı tuz

-1 kahve kaşığı kuru nane

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Yarım limon suyu

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.

2- Bir tencereye yumurtalar, yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz, nane konup karıştırılır.

3- Kabartma tozu ile elenmiş un ve ayıklanmış zeytin ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılır.

4- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.

5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.

Not: Zeytinli ekmeğe kuru nane yerine kekik de koyabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: