Yemek Tarifleri

MALZEMELER:

-1 adet hazır kakaolu yuvarlak kek

KREMA İÇİN:

-2 çorba kaşığı un

-1 çorba kaşığı nişasta

-1 çay bardağı toz şeker

-1 kutu LABNE pastörize taze peynir (200 gr.)

KEKİ ISLATMAK İÇİN:

-1 çorba kaşığı nestcafe

-7,5 kahve fincanı su

-İstenirse; 1 çorba kaşığı meyve likörü veya kanyak veya viski

ÜZERİ İÇİN:

-Yarım çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI:

1- Alüminyum olmayan bir tencerede 2 kaşık un, 1 kaşık nişasta, 1 çay bardağı şeker azar azar süt ilavesi ile ezilir.

2- Sütün tamamı konur, karıştırarak pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.

3- 1 kutu LABNE pastörize taze peynir ilave edilip kaymak tutmaması için karıştırarak soğutulur.

4- 1,5 kahve fincanı suda 1 çorba kaşığı nestcafe eritilir. İstenirse içine likör veya kanyak yeya viski konur.

5- Kakaolu kekin iki parçası nestcafeli su ile nemlendirilir.

6- Kekin alt Parçasına peynirli kremanın yarısı sürülür. Diğer parça üzerine kapatılır.

7- Kremanın arta kalanı kekin üzerine sürülüp üzerine kakao elenir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: