Yemek Tarifleri

PANDİSPANYA

1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Kakao ile un karıştırılıp elenir.

2- Bakır bir kapta yumurta ile şeker çarpılır. Koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon kabuğu rendesi vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 defa daha çarpılır.

3- Kakaolu elenmiş un konur. Kaşıkla karıştırarak kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

4- Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir.

5- Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.

6- Kenarlara ve üste de krema sürülür, kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır.

7- Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karışırsa bozulur.) Krema pompasına doldurulup pastanın üzeri zevke göre süslenir.

Not:

1) Pastanın üzeri, krem şanti yerine, aralarına sürülen krema ile de süslenebilir.

2) Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: