Yemek Tarifleri

DÜDÜKLÜ TENCERE KEKİ

MALZEMELER:

-4 yumurta

-1 su bardağı toz şeker

-1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un

-1 çorba kaşığı pirinç unu

-1 çorba kaşığı kakao

-1 paket kabartma tozu

-1 fiske tuz

-Limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

1- Düdüklü tencere yağlanıp unlanır.

2- Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, bir fiske tuz karıştırıp elenir.

3- Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesi aliminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.

4- Un karışımı konup hafifçe karıştırılır, düdüklü tencereye boşaltılır. Kapak kapatılır. (Düdük kapatılmaz.)

5- En küçük ocakta, en kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilir. Sonra kapak açılır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: