Yemek Tarifleri

UN HELVASI

MALZEMELER:

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-2 su bardağı un

-1,5 su bardağı şeker

-1 su bardağı süt

-1 su bardağı su

-1 çorba kaşığı çam fıstığı

YAPILIŞI:

1- Yağ eritilip, elenmiş un konur. Orta ateşte karıştırarak koyu pembe kavrulur. Fıstıklar konur. Bir iki kere daha çevrilir.

2- Süt, su ve şeker ilave edilir. Karıştırarak pişirilir.

3- Tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alınarak tabağa yerleştirilir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: