Yemek Tarifleri

TÜRBANLI ELMA

MALZEMELER:

-8 elma

-1,5 su bardağı şeker

-3- 4 yumurta akı

-1 avuç fındık içi (dövülmüş)

-1 kahve kaşığı tarçın ve yenibahar

-1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Elmalar, bütün iken ortaları (elma oyacağı ile) çıkarılır. Soyulup yıkanır.

2- Bir bardak sı: ve 1,5 bardak şeker ile elmalar pişirilir.

3- Şurup koyulaşınca elmalar süzülerek bir tepsiye alınır.

4- Ortalarına fındık, üzüm, tarçın, yenibahar, vanilya karışımı doldurulur.

5- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Kaynar elma şurubu dökülüp hızla karıştırılır.

6- Bu krema, krema pompasına doldurularak elmaların üzerine türban gibi sıkılır. (Kaşıkla da konabilir.)

7- Hafif hararetli fırında pembe renkte kızartılır.

KISA BİLGİ:

Elma sindirim sisteminin iyi çalışmasında, cildin sağlıklı ve güzel olmasında çok etkilidir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: