Yemek Tarifleri

İRMİK HELVASI

MALZEMELER:

-1,5 su bardağı irmik (orta kalınlıkta)

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için)

-1 çorba kaşığı çam fıstık

-1 su bardağı süt

-1 su bardağı su

YAPILIŞI:

1- Yağ eritilip irmik konur. Hafif ateşte pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Birkaç kere daha çevrilir.

2- Su, süt, şeker konup karıştırılır. Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir.

3- 15- 20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir. Demlenmesi için kapak kapatılır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: