Yemek Tarifleri

HANIM GÖBEĞİ

MALZEMELER:

-2,5 su bardağı un

-1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)

-4 yumurta

-3 su bardağı şeker

-1 /4 limon suyu

-1 tutam tuz

-2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)

YAPILIŞI:

1- Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır. Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır.

2- Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. İyice karıştırılır.

3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yağlanmış avuç arasında
yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir.

4- Isıtılmış yağa konur. Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır.

5- Sonra şuruba atılır. Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır.

Not:

1) Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir.

2) Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir.

3) Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: