Yemek Tarifleri

MALZEMELER:

-1 kg. koyun eti (Kemikli parça et)

-3 havuç

-3 patates

-1 kereviz

-3 soğan

-1 demet maydanoz

-1- 2 limon suyu

-1- 2 yumurta sarısı

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.

2- Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan patates, tuz konup kapağı kapatılır.

3- Harlı ateşte düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.

4- Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir.

5- Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

Not: Büyük soğan yerine 1- 2 avuç arpacık soğan da kullanılabilir.

KISA BİLGİ:

Romatizmalılar için haşlama et ve ebegümeci faydalıdır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: