Yemek Tarifleri

BALIK PİLAKİ

MALZEMELER:

-1 kg. balık

-Yarım su bardağı zeytinyağ

-3 patates

-2 havuç

-2 soğan

-1 kereviz

-1 demet maydanoz

-4- 5 diş sarımsak

-1 kaşık salça

-2 defne yaprağı

-2 limon

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Balık temizlenip yıkanır. Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir. Tuz ve karabiber serpilir.

2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı konur.

3- Hepsi zeytinyağda kavrulur. Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir.

4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır.

5- Limon dilimleri ile süslenir.

KISA BİLGİ:

1- Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur.

2- Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: