Yemek Tarifleri

YOĞURTLU PİDELİ KEBAP

MALZEMELER:

-1 kg. koyun kuşbaşı

-2 soğan

-3 domates

-4 çorba kaşığı yağ

-3 pide

-500 gr. yoğurt

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç
saat veya bir gece bekletilir.

2- 2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur. Birkaç kere karıştırılır.

3- Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)

4- Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.

5- Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.

Not: Kebap şöyle de hazırlanabilir:

1) Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.

2) Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: