Yemek Tarifleri

SOĞAN KÖFTESİ

(Hint ikramı)

MALZEMELER:

-4 soğan

-4 çorba kaşığı un

-2 yumurta

-1 şişe ketçap veya 2- 3 kaşık biber salçası

-Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Un, yumurta, tuz, karabiber konup karıştırılır.

2- Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp kırmızı renkte kızartılır.

3- Ketçap veya biber salçası ile servis yapılır.

KISA BİLGİ:

Yeşil soğandaki C vitamini kuru soğanın iki katıdır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: