Yemek Tarifleri

SALATALIK BİBER TURŞUSU

(Çabuk)

MALZEMELER:

-Yarım kg. sivri biber

-10- 15 adet küçük salatalık

-1 baş sarımsak

-2 bardak sirke

-Yarım demet maydanoz

-Tuz (4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı)

YAPILIŞI:

1- Salatalık ve biber yıkanır. Çatalla bir iki yerinden delinir.

2- 9 bardak suya 2 çorba kaşığı tuz konup kaynatılır.

3- Biberler ve salatalıklar daldırılıp hemen çıkarılır.

4- Kavanoza sarımsak ve maydanozla karışık olarak yerleştirilir.

5- Haşlama suyuna sirke katılır. Üzerine doldurulur. Temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.

6- Salatalık ve biber sararınca turşu olmuştur.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: