Yemek Tarifleri

(Fasulye, kabak, yer elması, pırasa, bakla)

MALZEMELER:

-1 kg. sebze

-Yarım su bardağı zeytinyağ

-2 soğan

-2 domates veya yarım kaşık salça

-1- 2 çay kaşığı şeker

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır.

2- İnce doğranmış soğan ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça katılır.

3- Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp 5- 10 dakika kavrulur.

4- Su konup orta ateşte pişirilir (1- 1,5 bardak su). Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için).

Not:

1)Kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz.

2)Pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1- 2 doğranmış havucu kavurunuz. Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz.

3)Bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (Baklaya salça konmaz).

4)Düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: