Yemek Tarifleri

TAZE SEBZE SOTELERİ

(Garnitür ve pehriz yemeği olarak)

MALZEMELER:

-Yarım kg. sebze (Taze fasulye, kabak, iç bezelye, havuç, bürüksel lahanası)

-Yarım çorba kaşığı yağ (Tereyağ tercih edilmeli.)

-Bir tutam şeker

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Sebze yıkanır, ayıklanır ve küçük küçük doğranır.
(Brüksel lahanası doğranmaz.)

2- Az su ile ezilmeden haşlanır.

3- Süzülür. Erimiş yağda birkaç kere çevrilir. Şeker ve tuz atılır.

4- Sebze soteleri et yemeklerinin yanına garnitür olarak kullanıldığı gibi, perhiz yemeği olarak da yapılabilir.

KISA BİLGİ:

1- Vitaminler buharla uçup gitmesin diye yemekler kapalı olarak, bilhassa düdüklü tencerede pişirilmelidir.

2- Sebzeleri az su ile haşlamalı, haşlama suları, çorba v.s. gibi yerlerde değerlendirilmelidir.

3- Sebzeleri pişirirken; ilk kaynamada 2- 3 dakika kapak kapatmayınız. Sebzelerin kararmasına sebep olan uçucu yağ asitleri bu süre içinde buharla çıkar. Yemeğiniz güzel bir sarı renk alır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: