Yemek Tarifleri

MALZEMELER:

-Dana kemiği

-1 soğan

-Havuç

-Kereviz veya maydanoz sapları

-1 kahve kaşığı tane karabiber

-2 defne yaprağı

YAPILIŞI:

1- Kemikler yıkanıp bol su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır.

2- Soyulup dörde bölünmüş soğan, havuç, kereviz defne yaprağı ve maydanoz sapları konur. İyice kaynatılır. Tel süzgeçten süzülür.

3- Soğuyunca üzerinde biriken yağlar alınarak atılır.

KISA BİLGİ:

Et suyu çıkarırken; çok az sirke ilave edilirse et suyu kalsiyum bakımından zengin olur.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: