Yemek Tarifleri

MALZEMELER:

-1 kg pırasa

-3 soğan

-3 diş sarımsak

-Yarım bardak zeytinyağ

-1 kaşık salça

-Yarım demet maydanoz-dereotu

-1 çay kaşığı toz şeker

-limon

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Pırasa ayıklanıp 5- 6 cm boyunda kesilip, yıkanır.

2- Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur.

3- Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez).

4- Soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur.

5- Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir. 6- Ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek
dökülür.

KISA BİLGİ:

Pırasa idrar çoğaltan bir sebzedir. Şalgam idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: